dijous, 28 d’abril del 2016

179. Aquí teniu la història que fereu amb en Pep

Hola a totes i a tots,

Enigma: Què és això?




En el llenguatge per a sords


Es veritat Marc, aquí teniu la història que fereu els qui vareu anar amb en Pep.



La malaltia misteriosa


Fa molt temps quan els peixos volaven i els pardalets nedaven...

A la ciutat de Palma vivia una nina de vuit anys. Es deia Maria, i els seus cabells eren llargs i rossos. Ella tenia un pensament a dintre del seu cap que l'atormentava. Desitjava amb totes les seves forces que les malalties del món desapareguéssin. Ella sofria molt, perquè tenia una germaneta de 3 anys que tenia una estranya malaltia i la seva pell es tornava de color blau. La seva família estava molt preocupada. Havien visitat molts de metges i cap trobava cura a la misteriosa enfermetat.
Na Maria, ansiosa per trobar una solució, va començar a investigar sobre la malaltia. Va anar a la biblioteca i es va mirar tots els llibres de medicina que va trobar, llibres d'enfermetats rares, enciclopèdies... Però tota aquesta feina no va servir per res. Malauradament no va aconsenguir trobar cap solució.

Tresca que tresca, un dia, na Maria va trobar una llibreria molt antiga perduda al casc antic de Palma. A dintre, hi va trobar una velleta que li va explicar que a una muntanya màgica habitava un savi que sabia curar qualsevol malaltia.

Na Maria es va alegrar molt, però a la vegada es va preocupar, ja que no sabia com fer ho per arribar a la muntanya.
En les mans de la velleta estava la solució. Li va ensenyar un encanteri que l'ajudaria!
Si el recitava correctament el fantàstic cavall alat Pegàs vendria i la guiaria cap a la muntanya.

L'encanteri deia:

« Ulls de tritó, vòmit de granot, bigotis de cranc, pell de dimoni, orelles de drac, que vengui Pegàs!!
Na Maria va recitar l'encanteri i volant va apereixer Pegàs!!

Es va pujar a sobre, i van volar camí a la muntanya. Per arribar havien de travessar la mar, quan creuaven, de sobte, es va produir un terretrémol submarí i una ona gegant va começar a anar cap ells. Pegàs volava amb totes les seves forces, però l'ona se'ls tirava a sobre.

De sobte, es va obrir el cel d'una manera estranya i va aparèixer una nau espacial, de la qual, va sortir un extraterrestre que amb els seus poders va aconseguir rompre l'ona i calmar la mar.

L'extraterrestre els va convidar a pujar a la nau i els va acompanyar a la muntanya màgica. Quan arribaren, cercaren el savi per a tot arreu. Varen veure una cova amb una espelma a dintre. Entraren a poc a poc i, varen veure un vell amb una barba que li arribava fins a la panxa, tenia els cabells grisos, la cara arruada i els ulls de diferent color.

Li varen preguntar si ell podia curar qualsevol malaltia. El savi va dir que si i els va donar una bossa plena d'una pols màgica. Els hi va dir que l'hi havien de posar per sobre la pell i llavors fer li una besada. D'aquesta manera quedaria curada.

Na Maria tornà a casa contenta i il·lusionada, va seguir les instruccions del savi i miraculosament, la pell de la seva germana va anar recobrant el seu color natural.

La felicitat va tornar a la família i foren molt feliços.

Conte contat, conte acabat i qui no s'alci té el cul foradat!!

Fins aviat,
Sebastià 













3 comentaris:

  1. Laia:
    la historia es olt xula me agrada el final jajajaja adeu.

    ResponElimina
  2. Emma:
    La primera no se que es, podria ser a?
    La segona un pegas, la tercera un tsunami i la quarta una b.
    Crec que es: Ah, Pegas zona be. No ho se.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paula:
      jo no he trobat resposta a l'enigma, quina sort Emma que tu
      si.
      La historia es una passada i no ho dic perquè l'aguem fet el grup den Marc i meu.

      Elimina